Zaloguj Zarejestruj Forum

Informacje

FAQ
  Zarządzaj

Szukaj

Ogólne

Zobacz wątki bez odpowiedzi
    Zobacz aktywne wątki
  Własne wyszukiwanie

Wyszukiwanie zaawansowane

Multiversum 5 - fakty i mity

Re: Multiversum 5 - fakty i mity

Postprzez Hanzo Hattori 19 cze 2009, o 14:22

He, he powiem krótko:
"PROWOKATOR"
:D :D :D
Carpe diem !
Veni, vidi, vici !
Hanzo Hattori

Nick w grze: Hanzo Hattori
Multiversum: MV 1

Postprzez Lord Devill 5 lip 2009, o 22:18

czas leci -> a co za tym idzie, napiecie rosnie :P moze znow zapodasz jakies fakty nt mv5?
znowu sie rozpedzam, wojnę znow rozpętam, Lord Devill AWG reprezentant :evil:
Lord Devill

Nick w grze: Samael
Multiversum: MV 5
Sojusz: ~H~: BDT AWG AWT

Postprzez jmail 5 lip 2009, o 22:37

MISJA ŚCIGAJ

Coś dla flociarzy dzisiaj. MV5 oferuje całkowicie nową misję -> ściganie. Na czym to polega? A no proszę bardzo. wracam z flotką na planetę, a tu dwie minuty przede mną ktoś mi zjeżdża planetę i rabuje cięzko naskładane surowce. Kto by się nie wściekł???? :D Powstaje więc nowa misja ścigaj. Jeżeli wrócisz w przeciągu 10 minut od ataku możesz puścić swoją flotę na ściganie za kradziejami. Z czym to się wiąże? Ano wiąże się z tym, że na MV5 walki nie tylko na planetach czy księżycach będą się odbywać. Zaatakujesz planetę to musisz się liczyć z tym, że właściciel się zdrzaźni. Otwiera to bardzo duże możliwości dla agresora i obrońcy.

Jak będzie działać ścigaj:

- wysyłasz flotę
- po wybraniu misji ścigaj będzie miał do wyboru listę flot, które zjechały Ci planetę w ciągu ostatnich 10 minut i mozesz się puścić w pogoń za każdą

starcie:

- jeżeli polecisz szybciej niż agresor to dogonisz go przed jego planetą i zjedziesz bez litości
- jeżeli polecisz wolniej to wpadniesz po prostu na planetę i ją zaatakujesz
- w tej misj będzie obowiązywać ACS i obrona łączona, jedna i druga strona będzie mogła dosłać statki na wsparcie oczywiście w ramach obowiązujących w ACS
- w tej misji pole szczątków nie będzie się tworzyć - poza planetą walka

I po ostatniej opowieści o Gildii pojawiły się pytania na które odpowiadam:

1. czy wejscie go gildi bedzie płatne AM?
- NIE

2. skoro w gildii bedzie obowiazywał zakaz atakowania to czemu gildia ma przewozic statki?
- To jest dłuższy temat. Ogólnie rzecz biorąc Gildia nie będzie przewozić swoich statków na atak. Radzę poczytać panów Herbertów

3. powiedzmy ze jestem w gildii, zaatakowałem sojusznika z gildii, sojusze poluja na mnie, ale nie moga dac rady, czy flota admińska bedzie kierowana przez Ciebie, czy przez komputer?
- Jakie to ma znaczenie? Nie uciekniesz.

4. gracz dostaje zlecenie od gildii, jest online, bo nie wyłaczył kompa -> co za tym idzie nie ma go przy kompie, nie gra, bedzie z tego powodu wyrzucony z gildii za niewykonanie zadania?
- Jeżeli będzie aktywny w przeciągu 15 minut od otrzymania zlecenia i go nie wykona wyleci z Gildii. To są prawa i obowiązki. Stwierdzenie, że jest online, a nie gra jest conajmniej smieszne. Antybot nie zezwala na taką opcję

5. jakie opcje bedą dostepne za AM??
- Tajemnica handlowa

6. kto bedzie kierowal gildia? kto bedzie akceptował podania?
- System

7. co rozumiesz pod terminem "samobojstwo na mv5"?
- Samobójstwo za wikipedią....
nie nie. To oznacza zoranie gracza do zera, przez Gildian - wierzcie mi, że będzie działać
jmail
Administrator

Nick w grze: jmail

Postprzez Lord Devill 5 lip 2009, o 23:04

małe pytania ktore maja mi wszystko rozjasnic w tych poruszonych zagadnieniach:

" 3. powiedzmy ze jestem w gildii, zaatakowałem sojusznika z gildii, sojusze poluja na mnie, ale nie moga dac rady, czy flota admińska bedzie kierowana przez Ciebie, czy przez komputer?
- Jakie to ma znaczenie? Nie uciekniesz."

ma znaczenie. ciekawy jestem czy ktos bez ogladania logow byłby w stanie mnie zjechac ;) wiec kto bedzie polował, czy polowanie przez flote adminska bedzie dotyczyło rowniez ogladania logow - jesli polowałbys Ty- jmail?? jaki bedzie stan floty adminskiej??? nieograniczone jednostki? czy okreslona ilosc? poprostu jakbym miał wiecej, czy nadal bedzie polowac? :P

4. gracz dostaje zlecenie od gildii, jest online, bo nie wyłaczył kompa -> co za tym idzie nie ma go przy kompie, nie gra, bedzie z tego powodu wyrzucony z gildii za niewykonanie zadania?
- Jeżeli będzie aktywny w przeciągu 15 minut od otrzymania zlecenia i go nie wykona wyleci z Gildii. To są prawa i obowiązki. Stwierdzenie, że jest online, a nie gra jest conajmniej smieszne. Antybot nie zezwala na taką opcję

wcale nie jest smieszne. np. sprzatam dom a komp chodzi, odwiedza mnie sasiad i rozmawiamy i zamiast zerkac na gre - gdzie nadal jestem zalogowany - to rozmawiam. czyli jestem online? jak bedzie reagował na go antybot? bedzie to blokował? w jaki sposob?
znowu sie rozpedzam, wojnę znow rozpętam, Lord Devill AWG reprezentant :evil:
Lord Devill

Nick w grze: Samael
Multiversum: MV 5
Sojusz: ~H~: BDT AWG AWT

Postprzez jmail 5 lip 2009, o 23:37

Twoja aktywnośc jest liczona od przeładowania strony a nie od tego czy patrzysz w ekran. jak załączy się antybot aktywność nie jest zliczana

Co do ataku to uwierz, że nie będziesz miał najmniejszych szans. Statki jakimi flota Cię będzie zjeżdżać będą miały siłę porównywalną z GS ale Twoje podfruwajki nie będą w stanie w nie trafić -> ustawione SD na 0. Jeszcze jakieś wątpliwości?

a co do zaglądania w logi.... admin nie ma ograniczonej falangi -> może oglądać floty z moona i wszystkie, które standardowo są ukryta przed falangą
jmail
Administrator

Postprzez adrian32 15 lip 2009, o 22:47

MV5 stracilo troche sens atakowania :/
Jesli zaatakuje jednego z czlonka gildi to flota gildi bedzie mnie scigala i nie mam szan to rozumiem w takim razie po co budowac flote??
Najlepsze w battledust i ogolnie grach tego typu jest to ze mozna atakowac a tu nagle nic nie mozna najlepiej EKO robic i siedziec bardzo rzadko :/
MV5 z nowymi propozycjami mi sie podoba ale wyjasnij jak i kogo bedzie mozna atakowac jezeli w ogole bedzie mozna :D

Pozdrawiam ;]
adrian32

Nick w grze: adi32
Sojusz: GALACTIC

Postprzez jmail 15 lip 2009, o 22:59

Atakować będzie można nie-członków Gildii.

Gildia będzie miała ograniczoną ilość miejsc, więc nie będzie możliwości, żeby wszyscy byli w Gildii. Gildianie mają spełniać funkcje transportowe.
jmail
Administrator

Postprzez Ajax 16 lip 2009, o 00:32

Witam wszystkich ,którzy oczekują na nowe mv 5 oraz nowy design Battledust.dzięki uprzejmości administratora dostałem możliwość testowania nowego wyglądu Battledust i pierwsze wrażenia są pozytywne choć jest jeszcze trochę do poprawienia .zapewniam tym samym ,że wszyscy ,którzy cierpliwie czekają na mv 5 się nie zawiodą ;)
Obrazek
Ajax
Super Moderator

Nick w grze: Ajax
Multiversum: MV 4
Sojusz: GZS(0FF) SG-1

Postprzez Captain Jack Sparrow 16 lip 2009, o 04:52

Dla niecierpliwych wrzuciłem parę nowych screenów http://www.battledust.pl/screens.php
Captain Jack Sparrow
Administrator

Nick w grze: Captain Jack Sparrow
Multiversum: MV 4
Sojusz: ADMIN

Postprzez adrian32 16 lip 2009, o 06:05

Jmail moj blad ja myslalem ze chodzi o to ze jak zaatakujesz gracza z obcej gildi to zaraz gildia cie sciga.

W takim wypadku mam pytanie ;)

No bo w sumie jak ktos zarejestruje sie puzniej i chcialby isc do gildi a tu malo miejsc:

Czy bedzie wiecej gildi niz jedna?
adrian32

Nick w grze: adi32
Sojusz: GALACTIC

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogłoszenia