Zaloguj Zarejestruj Forum

Informacje

FAQ
  Zarządzaj

Szukaj

Ogólne

Zobacz wątki bez odpowiedzi
    Zobacz aktywne wątki
  Własne wyszukiwanie

Wyszukiwanie zaawansowane

Multiversum 5 - fakty i mity

Re: Multiversum 5 - fakty i mity

Postprzez LoveParade 24 lip 2009, o 21:44

A myślę że z tym atakowaniem graczy wyżej niż TOP 200 to nie wiem czy wypali. Bo np. na MV 4 jest tylko 300 graczy gdzie z 200 to (i) :D
To powinien być zmienijący się czynnik(mówie to w trosce o "słabiaków"). A jak dla mnie to tych "Botów" może być więcej, dużo więcej :P
LoveParade

Nick w grze: LoveParade
Multiversum: MV 4

Postprzez C2H5OH 25 lip 2009, o 21:45

Witam wszystkich

Właśnie dostałem możliwość obejrzenia testowego MV5 no i powiem wam że naprawdę wypas, kawał dobrej roboty Jmail już nie mogę się doczekać kiedy ruszy pełną parą będzie wiele dobrej zabawy :!: :!: :!:

pozdrawiam
C2H5OH

Nick w grze: Yoda

Postprzez meef 15 sie 2009, o 20:46

kiedy planujesz otworzyc MV 5 ?????
meef

Nick w grze: meef

Postprzez Captain Jack Sparrow 16 sie 2009, o 00:43

jest to obecnie najpilniej strzeżona tajemnica firmy, więc raczej jmail nie podzieli się z Wami tą informacja
Captain Jack Sparrow
Administrator

Nick w grze: Captain Jack Sparrow
Sojusz: ADMIN

Postprzez Centrino 17 sie 2009, o 12:35

Witam,
zapewne nikt nie zna mojej tożsamości, aczkolwiek zapewniam że znam wielu z was choć byłem tylko obserwatorem. Hmm zacznę od tego, że trafiłem tu w czasie gdy OGW upadło. Może lekko przypomnę historię? Ano panował nie mały chaos graczy było niewiele (w porównaniu z obecną chwilą). I tak to upływało. Ale nie o tym będę pisał. Zawsze jako gracza dziwiło mnie dlaczego battledust na rankingu top 50 zajmował miejsce 4-6 w kategorii ugamel. Burzyło mnie to, uwierzcie projekty które były wyżej nie były rewelacyjne. Choć wielu graczy było tam a nie tu. Dlaczego? Bo tamci admini pozwalali na bugusing. Banowali owszem ale nie każdy chciał np. antymaterię. Datki na serwer były dobrowolne, gracz x dawał 10zł i był ulgowo traktowany. Wpłacał co miesiąc a bugów używał co dzień. A kiedy zaczął nazbyt to wykorzystywać był zbanowany. Zadarłem nie raz z ich adminami w imię sprawiedliwości. I co ban. I tyle :sciana:
A battledust ? Jmail tworzy teraz coś, co przy zmianie inferejsu ogame który już jest dostępny nie będzie czymś gorszym. W ogóle ogame jest beznadziejne. O gustach się nie dyskutuje więc na tym jednym określeniu kończe.
Do czego piję?
Ano czy ktoś ukazał wdzięczność Jmailowi? Nie chodzi tu o danie w kieszeń lecz o miłe słowo. A ci, którzy własnymi słowami zbluzgali tę grę powinniśmy powiedzieć : skończyliście mówic? Jak tak to odwracamy się i idziemy dalej własną drogą.

Jmail moja własna opinia - może nie masz ogromnych korzyści z robienia tego co robisz prócz satysfakcji ale uwierz, lepszego projektu niż ten jeszcze nie było, a mv5 dopiero ma wejść na salony... wiesz co wtedy będzie?
Ode mnie wyrazy szacunku i podziwu powodzenia i trzymaj się tego projektu jak tylko możesz ... i broń go przed złodziejami

Co do mv5 :
w momencie jego wejścia rozpocznie się nowa era, to już nie będzie miało żadnego powiązania z ogame i ugamelami. Będzie to mam nadzieję duża konkurencja dla GF aczkolwiek raczej nie będzie miało takiego rozgłosu. Cóż należy się cieszyć z każdego gracza choć mój strzał - na mv5 będzie nawet 3000 aktywnych graczy. Czas pomyśleć o efektywnej reklamie.

Moje pytania :
- co planujesz zrobić, zerwać więzy z ogame usuwając mv1-4 zostawiając tylko mv5 robiąc z battledust projekt odrębny od ugamel czy multiversa ogejmowskie ze tak powiem pozostaną? (tu będą protesty by zostały ale czy warto? jak ktoś będzie chciał grac to tak czy tak zacznie od nowa)
- czy gildię będzie można rozwalić. np jakiś sojusz zbierze się by osiągnąć ten cel?
- Na jakiej zasadzie oparte jest to, że surowce nie są niewyczerpalne? Czy to będzie rząd 2-3 lat dobrego rozwojowego wydobycia? Sądzę ze tą wiadomość warto ujawnić, bowiem wpływa to na taktykę na dłuższą metę.
"Nie każdy błądzi, kto wędruje"
J.R.R. Tolkien
Centrino

Nick w grze: Centrino
Multiversum: MV 1

Postprzez jmail 17 sie 2009, o 14:05

chciałem podziękować za słowa uznania. Wielu ludzi tego nigdy nie zrozumie, że to co robię jest tak naprawdę hobby okupionym setkami (może już nawet w tysiące to idzie....) godzin spędzonych przed kompem i przed PSPadem w którym kodzę PHP. No i jest to okupione moim życiem rodzinnym. Wszystko po to, żeby gracze mieli frajdę.

Postawy roszczeniowe i tego typu sprawy pozostawiłem na boku. Dlatego właśnie się odsunąłem, zeby z graczami męczył się ktoś inny. Ja chcę być zdrowy psychicznie.

Co do Twojego pytania na temat światów ogejmowych - tak pozostaną tak długo jak będzie latać iluś tam aktywnych graczy. Chcą grać w taki sposób niech grają. Chociaż może czeka nas ankieta na ten temat i może trzeba podjąć zdecydowane kroki, żeby ten świat naprawić?

Co do pytań o przyszłość - nadal pozostaje to zagadką. Świta mi parę koncepcji, dwie lub trzy są rozwijane równolegle, ale co zrobić. W tym interesie jak stoisz to się cofasz. Na pewno nowe multiversa będą powstawały w oparciu o logikę wypracowywaną na Multiversum 5. Natomiast obecnie powstały założenie teoretyczne pod (nazwa kodowa) Multiversum 6. Przyznam ucziciwe, że jak pierwszy raz na to spojrzałem to sam zaniemówiłem. Przeczytałem sobie od deski do deski i nagle mnie olśniło. Nie wiem czy Multiversum 6 zostanie uruchomione jako nowa koncepcja BattleDust. Na razie wychodzi mi, ze to pomysł na całkowicie nową grę. Nie można anwet powiedzieć, że logika została przebudowana. Ona powstała od samego początku nowa. Czerpałem inspirację z jednego miejsca (ale to nie temat na tą dyskusję) i wyszły mi takie kwiatki jak bazy na powierzchni planety, rodział jednostek na naziemne i międzyplanetarne, czy inne tego typu koszałki opałki. Temat do ogarnięcia jest naprawdę potężny i nie wiem czy z tego wszystkiego nie wyjdzie konieczność zmiany silnika gry. Wszystko na to wskazuje.

Co do pytań o MV5:

- rozwalenie Gildii po pierwsze będzie mijało się z taktyką przetrwania - Gildia dostarcza antymaterię i bez niej nic nie zrobisz. Rozwalenie Gildii będzie oznaczało brak antymaterii we wszechświecie. Jednym słowem sam sobie zniszczysz bezpłatne sposoby zdobycia antymaterii. Poza tym dochodzi jeszcze kwestia o której wspomniałem wcześniej. Gildia będzie CI przydatna do transportu na przykład. Jednym słowem próbując zniszczyć Gildię niszczysz sam siebie.
- co do wydobycia zostało ono obliczone uwzględniajać średnicę (wielkość) i warunki planety. Planety cieplejsze będą miały więcej kryształu, zimniejsze wody a średnie metalu. Wydobycie zostało obliczone na dobre ponad pół roku gwałtownego wydobycia w postaci kopalni na poziom ok 35. Poza tym trzeba jeszcze zwrócić uwagę, ze taka strategia ma na celu mieszanie graczy. Kończy Ci się surówka na planecie, porzucasz kolonię i zasiedlasz następną. Teraz jest sytuacja, że dochodzisz do rozwoju na niebotyczne poziomy i się nudzisz... Planeta matka ma przewidzianą większą ilość surowców, ale czy to będzie w stosunku 2x czy 4x jeszcze nie zostalo ustalone.

To na tyle. Jeszcze raz dzięki za słowa uznania
jmail
Administrator

Nick w grze: jmail

Postprzez adrian32 17 sie 2009, o 16:53

Jmail juz dawno chcialem cos takiego napisac ale nie wieszialem gdzie ;)
Ostatnio CJS i ajax tak czesto bany na forum rozdaja ze nie chcialem ryzykowac kolejnym banem :/
Myslalem o czyms takim poprzez e-mail ale mam nieco glupia skrzynke i musialbym zrobic nieco porzadkow na kompie zeby do ciebie pisac ;)

Oczywiscie widze ile pracy wkladasz w ta gre i za to Ja jestem Ci wdziecny ;)

Pozdrawiam
adrian32

Nick w grze: adi32
Sojusz: GALACTIC

Postprzez Dziku73 17 sie 2009, o 21:35

Jmail odpal to mv5 bo bym spróbował co tam wyszło z tego projektu

pozdrawiam
Dziku73

Nick w grze: Dziku73

Postprzez Centrino 18 sie 2009, o 17:17

rozwalenie Gildii po pierwsze będzie mijało się z taktyką przetrwania - Gildia dostarcza antymaterię i bez niej nic nie zrobisz. Rozwalenie Gildii będzie oznaczało brak antymaterii we wszechświecie. Jednym słowem sam sobie zniszczysz bezpłatne sposoby zdobycia antymaterii. Poza tym dochodzi jeszcze kwestia o której wspomniałem wcześniej. Gildia będzie CI przydatna do transportu na przykład. Jednym słowem próbując zniszczyć Gildię niszczysz sam siebie.

Jeśli dobrze interpretuję ten opis to czy to oznacza, że grupka buntowników o dużej sile ognia może zniszczyć multiversum a raczej gildię, czyli jej sporą cześć? Jak mówisz, że gildia zapewnia darmowe sposoby antymaterii to czy zespół kolegów z pokaźną flotą może zniszczyć ową gildię pozbawiając reszty graczy możliwości zdobycia darmowej antymaterii?
Znakiem tego teoretycznie jest to możliwe?

co do wydobycia zostało ono obliczone uwzględniajać średnicę (wielkość) i warunki planety. Planety cieplejsze będą miały więcej kryształu, zimniejsze wody a średnie metalu. Wydobycie zostało obliczone na dobre ponad pół roku gwałtownego wydobycia w postaci kopalni na poziom ok 35. Poza tym trzeba jeszcze zwrócić uwagę, ze taka strategia ma na celu mieszanie graczy. Kończy Ci się surówka na planecie, porzucasz kolonię i zasiedlasz następną.

To ruch w dobrą stronę. Zmusi do porzucenia planety i zrobienia nowej co oznacza utratę punktów za budynki i obronę. Czy porzucona planeta, na której zasoby zostały wyczerpane na zawsze pozostanie pusta czy też skolonizowana przez nowego gracza będzie na nowo pełna? Ewentualnie jeśli będzie czysta na zawsze to czy będzie to zasygnalizowane? Jeśli już to było wyjaśnione to przepraszam ale opis tego uni czytałem dawno. Czas jeszcze raz to uczynić, ale mimo to pytam.
"Nie każdy błądzi, kto wędruje"
J.R.R. Tolkien
Centrino

Nick w grze: Centrino

Postprzez jmail 18 sie 2009, o 17:40

źle interpretujesz. rozwalenie Gildii będzie tylko możliwe w odniesieniu do członków tejże. natomiast jak zostało wcześniej ujęte Gildia będzie miała statki (chociażby frachtowce), na które żaden statek nie będzie miał ognia. Życzę powodzenia w atakowaniu czegoś czego nie można dotknąć. Oczywiście jeżeli rozwali się graczy należących do Gildii to będzie mniej antymaterii bezpłatnej.

porzucenie planety będzie odbywać się w ten sam sposób jak teraz. ponowne jej skolonizowanie napełni ją od nowa. Co do przejmowania cudzych planet i kolonizowania nowych - nie pamiętam czy już wspomniałem, że informacje na temat surowców będą ukryte a co za tym idzie trzeba będzie wykonać specjalną misję, żeby je poznać. Ale może o tym kiedy indziej
jmail
Administrator

Nick w grze: jmail

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogłoszenia