Witam,
zapewne nikt nie zna mojej tożsamości, aczkolwiek zapewniam że znam wielu z was choć byłem tylko obserwatorem. Hmm zacznę od tego, że trafiłem tu w czasie gdy OGW upadło. Może lekko przypomnę historię? Ano panował nie mały chaos graczy było niewiele (w porównaniu z obecną chwilą). I tak to upływało. Ale nie o tym będę pisał. Zawsze jako gracza dziwiło mnie dlaczego battledust na rankingu top 50 zajmował miejsce 4-6 w kategorii ugamel. Burzyło mnie to, uwierzcie projekty które były wyżej nie były rewelacyjne. Choć wielu graczy było tam a nie tu. Dlaczego? Bo tamci admini pozwalali na bugusing. Banowali owszem ale nie każdy chciał np. antymaterię. Datki na serwer były dobrowolne, gracz x dawał 10zł i był ulgowo traktowany. Wpłacał co miesiąc a bugów używał co dzień. A kiedy zaczął nazbyt to wykorzystywać był zbanowany. Zadarłem nie raz z ich adminami w imię sprawiedliwości. I co ban. I tyle
A battledust ? Jmail tworzy teraz coś, co przy zmianie inferejsu ogame który już jest dostępny nie będzie czymś gorszym. W ogóle ogame jest beznadziejne. O gustach się nie dyskutuje więc na tym jednym określeniu kończe.
Do czego piję?
Ano czy ktoś ukazał wdzięczność Jmailowi? Nie chodzi tu o danie w kieszeń lecz o miłe słowo. A ci, którzy własnymi słowami zbluzgali tę grę powinniśmy powiedzieć : skończyliście mówic? Jak tak to odwracamy się i idziemy dalej własną drogą.
Jmail moja własna opinia - może nie masz ogromnych korzyści z robienia tego co robisz prócz satysfakcji ale uwierz, lepszego projektu niż ten jeszcze nie było, a mv5 dopiero ma wejść na salony... wiesz co wtedy będzie?
Ode mnie wyrazy szacunku i podziwu powodzenia i trzymaj się tego projektu jak tylko możesz ... i broń go przed złodziejami
Co do mv5 :
w momencie jego wejścia rozpocznie się nowa era, to już nie będzie miało żadnego powiązania z ogame i ugamelami. Będzie to mam nadzieję duża konkurencja dla GF aczkolwiek raczej nie będzie miało takiego rozgłosu. Cóż należy się cieszyć z każdego gracza choć mój strzał - na mv5 będzie nawet 3000 aktywnych graczy. Czas pomyśleć o efektywnej reklamie.
Moje pytania :
- co planujesz zrobić, zerwać więzy z ogame usuwając mv1-4 zostawiając tylko mv5 robiąc z battledust projekt odrębny od ugamel czy multiversa ogejmowskie ze tak powiem pozostaną? (tu będą protesty by zostały ale czy warto? jak ktoś będzie chciał grac to tak czy tak zacznie od nowa)
- czy gildię będzie można rozwalić. np jakiś sojusz zbierze się by osiągnąć ten cel?
- Na jakiej zasadzie oparte jest to, że surowce nie są niewyczerpalne? Czy to będzie rząd 2-3 lat dobrego rozwojowego wydobycia? Sądzę ze tą wiadomość warto ujawnić, bowiem wpływa to na taktykę na dłuższą metę.